Moro med isfiske!

Selv om vinteren sniker seg innpå og begynner å prege oss nordmenn, er det ingen grunn til å bli deppa. En fin ting som gir denne mørketiden mening, er isfiske. Det er både moro, enkelt og koster ikke mange kronene. Og det beste av alt: det er nå når den skikkelige tjukkisen legger seg, at du har best sjanse til å dra opp noen skikkelige rugger! Dette er fordi fisken utnytter jaktlyset når den skal skaffe seg litt ekstra kjøtt på kroppen, før vinteren setter ordentlig inn. Etter at snøen har lagt seg, blir den vanligvis litt vanskeligere å få på kroken.

Men, husk sikkerheten først og fremst: Det skal være gøy å dra på isfiske, men ikke slik at du er i tvil om dette kommer til å gå bra. Dersom du ikke er isvant, vil vi derfor anbefale deg å være forsiktig når du ferdes på isen og alltid på forhånd sjekke at isen er trygg.

Kle på deg varmt tøy

Det å drive med isfiske er ikke en hobby som krever særlig gode forkunnskaper eller ressurser. Det betyr at du kommer til å sitte stille i lang tid, og derfor er det viktig å kle seg skikkelig med godt, varmt tøy. Dessuten trenger du en isøse, et godt isbor og gode vanntette støvler. Pilkestikke og noe godt i enden av snøret er også en selvfølge. Ta gjerne med et lite varmt pledd som du kan bruke som et behagelig gulv slik at du sitter varmt og behagelig. Har du noe skikkelig, varmt tøy liggende i boden, kommer du billig ut av det hele.

Velg det riktige fiskeutstyret

Den dyreste investeringen du gjør blir selve isboret. Kjøp et av god kvalitet. Hvis du er usikker på hvilket bor du bør gå for, sjekk med betjeningen i den lokale sportsforretningen din. Kjøp gjerne et bor på 155 mm, slik at du har dekket de fleste fiskeartene.