Lær barna kunsten å fiske

Det er få hobbyer som gir en ro i sjelen som kan sammenlignes med å fiske. Stillheten, nærheten til naturen og følelsen av å mestre noe mennesker har gjort siden tidenes morgen er kvaliteter man tar med seg resten av livet. Hvorfor ikke gi barna dine den gaven? Barna vil elske opplevelsen og læringen sammen med deg, og følelsen av mestring de vil få når de drar fisken opp av vannet vil bygge selvtillit og karakter – noe de tar med seg videre inn i oppveksten. Sett av en helg, pakk sammen en liten sekk med utstyr, fiskestanga og kanskje et telt, så er dere klare!

Fantastiske naturopplevelser og nærhet med barna

Norge har gode lakseelver og laksen begynner å bevege seg oppover elvene med en gang isen smelter. Hvilken tid på sommeren som er best egnet til å fiske avhenger av hvor du befinner deg. I de fleste lakseelver, som det finnes hundrevis av, kan du få med en lokalkjent instruktør som viser deg hvor og når det er størst sjanse for napp. For en pris, vanligvis mellom 1 000-2 000 kroner, får du fiskekort som du kan bruke hele sesongen. Elvefiske gir en god unnskyldning til å ta med seg teltet og tilberede fisken over et bål eller en grill når kvelden kommer. laksefiske er halve livet sier de erfarne fiskerne, som ofte kommer far og sønn i tospann. Vi kan ikke annet enn å si oss enige! Nyt lyden av vind i trærne, vannet i elva, fuglekvitter og en glemt nytelse – stillhet.

De enkle opplevelsene er de beste

Gjør hele prosessen til noe hyggelig! Kjøp noen fine nye klær sammen (vi liker fine sommerklær fra gant barn), sjekk over utstyret og forklar hvordan det skal brukes, og la junior også få pakke med seg en sekk. Gjør dette til deres tid, og ta deg muligheten til å koble ut – legge fra seg mobiltelefonen, glemme e-postene fra jobben og nyte tiden og hobbyen sammen. Kanskje har elva dere skal til en fin rute hvor dere kan gå og en hyggelig teltplass hvor dere kan tenne opp et bål – kanskje til og med sove i gapahuk? Husk bare på at det finnes begrensninger for å tenne bål i sommerhalvåret. Ta med godt humør og la barna få din fulle oppmerksom, så kommer de til å gi tilbake så det monner – og ikke glem kameraet! En dag i fremtiden ser du kanskje din sønn eller datter ta med sine barn på fisketur – da vet du hva opplevelsen har betydd for dem.