Når familien skal på fisketur!

For barn er det faktisk gratis å fiske om sommeren, men det finnes visse unntak. Ifølge Miljødirektoratet har alle under 16 år rett på et fiskekort, da fra perioden mellom 1. januar til 20. august. Dette gjelder for å få fiske innenlandsfisk. Det gjelder fisking i båt eller i fra land med en fiskestang og håndsnøre. Alle som er under 20 år gamle, kan fiske innlandsfisk gratis med håndsnøre og stang. Også i andre vassdrag er det mulig å fiske helt gratis uten noen spesielle tillatelser i samme periode. Det er derimot andre regler som gjelder for å fiske laks. Man bør være oppmerksomme på å fiske i vassdrag. Noen områder av vassdrag der det finnes sjøørret, laks og sjørøye. Dette på grunn av at det er andre regler om gratis fisking. Er det slik at barna skal fiske laks, må lokale fiskeregler følges. Disse reglene gjelder ikke krepsefangst eller ved fisking i fiskedammer som er kunstige.

Regler for å fiske i sjøen

Det er ingen regel uten unntak. Er du voksen så må du betale for den statlige fiskeavgiften som er satt, fisking av laks, sjørøye eller sjøørret i faststående redskaper i sjøen eller i vassdrag. Alle som er under 18 slipper denne avgiften. Det er også et unntak fra reglene i noen vassdrag og vann hvor barn får fiske gratis, kan være skadelig for fiskekulturarbeidet. Vanligvis vil det være plakater som gir informasjon om det. Det skal være gratis for barn å fiske også i sjøen, i følge Fiskeridirektoratets kommunikasjonsstab. Her finnes det noen unntak. Da særlig unntak fra regler for fiskefestivaler og arrangementer som er for barn, skriver kommunikasjonsstaben videre. De nevner at hummer er fredet, bortsett fra lovlige fisketider og blant annet hummer som har rogn utvendig er også fredet hele året. For de som er uten fast bostedsadresser i Norge, er det andre regler som gjelder. Det er dessuten regler for typer redskaper som kan brukes og enkelte typer fiskearter kan være ulovlige å fiske. Sett deg inn i vilkårene for å fiske, på forhånd.

Et minstemål på ulike fisker

Det er ulike krav når det gjelder størrelsen på de ulike fiskeartene det er lov å fiske. Det vil si at det finnes krav på hvor store fisker du får lov til å fiske. Det er et minstemål som skal avgjøre om fisken skal slippes ut i havet igjen eller ikke. Så det er verdt å sette seg inn i målene på forhånd, før du eventuelt drar ut med familien din for å fiske. Etter en lang fisketur kan det være godt å komme hjem og hvile på sofaen. avslappende sofaer finner du i flere farger og fasonger hos furniturebox.no til lave priser. Det anbefales at du for eksempel prøver ut nydelige Howardsofaer eller en skinnsofa, som er super komfortable å hvile i. Ikke minst er designet en pryd for hvert øye, og det vil være husets blikkfang. Det finnes flere tilbud på nettsiden, som du kan dra nytte av.